3D CNC munka

A mai gyártástechnológiai követelmények egyre magasabbak. Egyre pontosabban kell gyártani, minél rövidebb idő alatt, és minél kevesebb összegből. Ez a rohamosan fejlődő technikai színvonal a gyártástechnológia teljes eszköztárát hasonlóan gyors fejlődésre kényszeríti.

 Ilyen nagy léptékű változások a gyártást végig kísérő méréstechnika eszköztárát is jelentősen befolyásolják, kiemelten a koordinátamérő gépeket.

A Bojnár Kft munkatársai nagy figyelmet fordítanak a mérésre, hogy partnereink tökéletes terméket kapjanak kézhez.

MODUS szoftver

modus-szoftverA MODUS szoftver hatékony platformot biztosít a munkadarabok ellenőrzésére szolgáló programok kifejlesztéséhez és futtatásához, beleértve a forradalmian új REVO® 5-tengelyes mérési technológiával kapcsolatos teljes körű támogatást is.

A MODUS főbb újdonságai

  • Teljes körű támogatás az I++ DME protokollnak megfelelő méréstechnikai vezérlőkhöz, beleértve a Renishaw koordináta-mérőgépekhez kifejlesztett UCC típusú univerzális vezérlőit is.
  • Teljes kompatibilitás a REVO rendszerrel
  • CAD alapú offline programozás, az IGES, STEP, Parasolid® és VDA-FS semleges formátumok támogatásával
  • Kiválóan integrálható a CATIA® (v5 és v4), a Siemens® NX™ (korábban Unigraphics®), a Pro/E® és a Solidworks® CAD/CAM megoldásokkal
  • modus-szoftverTeljes körű mozgásszimuláció és ütközésérzékelés még az 5-tengelyes mozgások esetében is
  • Natív DMIS támogatás
  • Hitelesített matematikai algoritmusok
  • Hatékony szöveges és grafikus jegyzőkönyvezés
  • Az eredményadatok rugalmas átvitele más berendezésekre, ideértve a hitelesített Q-DAS adatokat is

Hatékony méréstechnikai szoftver

modus-szoftverA Renishaw új MODUS szoftvere hatékony platformot biztosít az 5-tengelyes mérésekhez. A konfigurálható felhasználói interfész lehetővé teszi a natív DMIS programok létrehozását kapcsolat nélküli állapotban, a CAD-ból származó geometriai adatok, beágyazott méretek és tűrésadatok alapján, teljes körű szimulációval és ütközésérzékeléssel. A szoftvernek az egyes jellemzők mérésére, felépítésére és a munkadarabok beállítására szolgáló, hiteles algoritmusok is részei.

A programok kapcsolat nélküli módban is létrehozhatók közvetlenül a CAD-ból, a mérőfej mozgási pályáját a képernyőn ellenőrizve. A CMM környezet, a befogókészülék, továbbá a munkadarab gépen elfoglalt helyzete egyaránt meghatározhatók, ami az 5 tengelyes mérési programok teljes körű szimulációját és ütközésérzékelését teszi lehetővé. Ez minimálisra csökkenti a koordináta-mérőgép állásidejét, tekintvmodus-szoftvere, hogy a programok azonnal futtatható állapotban érkeznek a géphez, így egyáltalán nincs, vagy csak minimális mértékben van szükség a tesztelésükre.